Lidt om håndopmadning  Skriget er fra en Hyazinth Ara ( Anodorhynchus Hyacinthinus ) 


Jeg har igennem mange år håndopmadet flere papegøjer ( Ara, Amazoner ) jeg gør dette fordi, at man får en mere rolig fugl der ikke er bange / sky. Der er delte meninger om hvor godt det er at håndopmadet en papegøje, nogle mener at de ikke kan bruges til avl, fordi fuglene skulle mangle instinktet til at kunne ( avle / fodre unger op ).

Jeg kender flere der avler på fugle der er håndopmadet, de har ingen problemer med at avle på dem. Det tamme går også af dem, hvis man ikke bliver ved med at snakke med dem. De er mere rolige, flyver ikke forvildet rundt i deres voliere, når man skal fodre / gøre rent ved dem, så jeg mener man får mere glæde af fuglene.

Jeg laver selv min håndopmadnings mad til fuglene, jeg har aldrig haft nogle dødsfald med denne opskrift, alle fuglene er blevet store og med gode farver.

                                                                                    Min opskrift er som følger.

                                                                           

Der skal bruges.

500g = Hirse Flager.

500g = Afskallet solsikkefrø.                                                                                                                                       

2 Kg = ( Våd ) Orlux æggefoder til kanaier.

500 g = ( Beauvais Babymad ) Fuldkorns grød med frugt " 6 mdr. "

½ spk =  Diafarm vitaminer til fugle / krybdyr  kan fås hos dyrlæge Ove Brinkmann Tlf. 58 85 54 99.

De afskallet solsikkefrø skal blendes ( skæres ) til småstykker inden de kommes i blandingen. Det hele skal blandes godt sammen, jeg laver den af to gange, til sidst ryster jeg det hele sammen i en plastikpose og derefter er blandingen er klar til brug.

Man tager den mængde mad man skal bruge, og kommer derefter kogende vand på og rør rundt så det bliver til tyndt grød, lad det stå i nogle minutter det vil herefter blive tykt pga. hirseflagerne udvider sig. Kom herefter koldt / varmt vand på til den tykkelse man vil have. Bruger hele tiden tungen til at mærke om det er for varmt eller for koldt, blandingen må ikke blive for kold, den skal være ca. 38 / 40 grader og blandingen er klar til brug. Fuglene vil ikke spise maden hvis den er for kold, brug hele tiden tungen til at mærke om maden har den rigtige temperatur det skal føles dejligt varmt på tungen ( ikke brænde ).

                                                                                                     

                                                                                                                         Carsten.

                                                                                                    

                                                                                                                         Tilbage til forsiden